Naapurini Beerger

Ennen Telakkarannassa sijainnut, hampurilaisia ja oluita terassilla tarjonnut Beerger avasi uuden ravintolan ovet Helsingin Hämeentielle vuoden 2018 lopulla.

Telakkarannan terassiravintola oli karulla tavalla raakapuusta rakennettu. Hyvät burgerit, hyvät bisset ja suojaisa sijainti hyvän musiikin maustamana tarjosi mukavan uuden tuulahduksen kesäterassitarjontaan. Ensimmäinen kokemus Hämeentien Beergeristä ei ihan vakuuttanut. Suuret ikkunat Hämeentielle, todella pelkistetty sisustus ja vähäiseltä tuntuva asiakasmäärä tuntui vähän turhan karulta. Annoin kuitenkin ravintolalle tilaisuuden, sillä sijaintinsa puolesta se sattuu olemaan minun lähiravintolani.

Onneksi muutamassa kuukaudessa meno tuntuu vilkastuneen, ja sisustukseenkin on tullut kotoisia elementtejä lisää.

Lounas (11,50€) sisältää päivittäin vaihtuvan pääruuan parilla eri vaihtoehdolla, viikon burgerin sekä alkukeiton foccacia-leivällä. Jälkiruokakahvi/tee kuuluu myös hintaan. Lounas on ollut ihan toimiva kokonaisuus. Etäpäivinä tulee usein käytyäkin.

Lounaalla on aika hiljaista ensimmäisinä päivinä. Nykyään lounastajia tuntuu riittävän jo kiitettävästi.

Illallisella testasin talon burgerin (15,50€), joka oli jotenkin rasvaisemman oloinen, kun mitä Telakkarannan terassiravintola tarjosi. Illallisen tarjoilu päättyy klo 22, jonka jälkeen ei lauantai-iltana ollut oluen kanssa tarjolla edes sipsejä tai pähkinöitä. Esimerkiksi Beergerin kukkakaali wingsit (9€) ovat todella hyviä ja sopivat kivasti oluen kaveriksi.

The Beerger oli jo lounaspurilaista mehukkaampi.

Lauantaina paikalla oli DJ soittamassa omaan makuun varsin toimivaa musiikkia. Meno ravintolassa selväsi hiljeni iltakymmenen jälkeen.

Lauantai-illan tunnelmia.

Mielenkiintoinen tila löytyy ravintolan alakerrasta, jossa on oma baaritiskinsä (onkohan koskaan auki). Olin täällä ystävänpäivänä järjestetyssä olut-tastingissä. Tila vaikutti yksityistilaisuuksiin sopivalta, tosin ravintolan WC tilat olivat täällä. Kummastusta herätti hieman lasketteluaiheiset taulut seinillä (miten nämä liittyivät olutravintolaan?)

Vielä ei näyttänyt Paneman panimo olleen testaus viikoilla pystyssä, mutta panokamat alakerran tilasta jo näytti löytyvän. Innolla odotetaan mitä sieltä on tulossa.

Mutta hei, mitä ovat ne lasit, joista oluet tarjoillaan? Vesilaseja? Not cool. Vaihtakaa nyt, hyvänen aika, kunnon lasit oluille, joista aromitkin pääsisivät esiin (viitaten viimeisimpään postaukseeni olutlasitestistä).

Yleisesti Beerger on parantanut otettaan ja toimii mainiona istuskeluravintolana. Oluthanoja löytyy myös kiitettävä määrä ja valikoima tuntuu vaihtuvan sopivaa tahtia. Pulloista löytyy myös mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kuten ranskalainen Bières Overnoyn Brise Glace (viinitilan olut, jota kaiketi saa vähän harvemmin Suomessa). Katsotaan kuinka pahasti Hämeentien remontti vaikuttaa meininkiin. Lasien vaihdolla kokemus paranisi merkittävästi.

Beergeristä löytyy 12 hanaa, joissa bisset vaihtuvat ihan ok tahtia.

https://www.beerger.net/

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.