Panimovierailu Tallinnan Põhjala Brewerylle

Kävimme kesällä Tallinnan reissulla tutustumassa uuteen Põhjalan panimoon. Voin lämpimästi suositella vaivaiset 10€ kustantavaa kierrosta myös niille, jotka eivät ole niin syvällisesti oluen valmistuksesta kiinnostuneita.

Kalamajassa sijaitseva uusi Tap Room

Uusi panimon Tap Room sijaitsee suhteellisen lähellä Tallinnan keskustaa Kalamajan alueella (Peetri 5, Tallinn 10415). Itse kävelimme tänne Telliskivestä, mutta taksilla/Überillä pääsee paikalle keskustasta muutamalla eurolla.

Panimo ulkoa

Kyseinen Põhjalan panimo on vajaan vuoden vanha, eli remontoitu vanhaan teollisuushalliin aivan hiljattain. Kokonaisuus on mielestäni todella onnistunut. Vaikea kuvitella, että koko paikka on remontoitu ja laitteistot pystytetty vain kuudessa kuukaudessa. Panimolla on paljon kuvia hallista ennen remonttia, josta hyvin näkee, miten valtavasti paikka on muuttunut lyhyessä ajassa.

Kävimme lounastamassa yläkerran Tap Roomissa ennen panimokierrosta. Ruoka oli varsin ok, tosin ranskalaiset olivat varmaan heitetty liian viileään rasvaan kypsymään. Ruokajuomana nautimme tuoreinta Põhjalan saksalaistyylisestä Pilky pilssiä, joka oli lanseerattu ravintolassa edellisenä päivänä (heinäkuussa 2019).

Tiivis panimokierros viehätti

Panimokierros alkoi alakerran myymälästä. Ennen kierrosta maisteltiin hanasta paria olutta, sekä otimme panimokierrokselle yhden oluista mukaan. Kierroksella käytiin hyvin pikaisesti läpi oluen panoprosessia, laitteistoja ja tiloja. Kierroksella näki kuvista, millainen rakennus on ollut ennen remonttia. Kierroksen jälkeen palattiin aulan baariin juomaan vielä viimeiset kierrokseen kuuluvat maistiaiset (yhteensä maistelimme neljää eri olutta).

Kaikkinensa yksi parhaita panimokierroksia missä olen itse käynyt. Kierrokselle oli hyvin ajateltu asiakasta, eli annettiin olutta jo lasiin ennen kierroksen alkua. Oluen juominen myös itse kierroksen aikana oli oikein mukavaa.

Vertailuna tulee mieleen muutama panimokierros, missä on tunnin ajan miettinyt, että ”milloinhan sitä olutta pääsisi maistamaa”. Itselle toki kiinnostavaa kuulla ja höpöttää oluesta, vaikka kuinka kauan, vaan kyllä se oluen juominen mielessä on 😀

”Hyvänä” esimerkkinä tulee mieleen Guinnessin panimokierros. Tässä video Conan O’Brianin vierailusta Guinnesin panimolla (kierros on kuulemma ihan oikeasti tällainen) https://www.youtube.com/watch?v=GjTAOOrvGd0

Kierros kesti maisteluineen n. reilun tunnin, mikä oli myös mukavan tiivis aika. Kierroksella ei käytetty turhaan aikaa maltaiden, humalien ja hiivojen ominaisuuksien ihmettelyyn. Toki, jos jotain kysyi, sai kyllä lisää tietoa. Kierros sopii hyvin myös sellaisille, jotka eivät ole niin Põhjalan panimon historiasta tai oluen teon nyansseista kiinnostunut. Vierailu sopii siis mainiosti myös oluesta pitäville ns. normituristeille.

Panimolaitteistoa
Humalointi tapatuu näiden pönttöjen kautta
Cellar ceries oluiden vahakorkitus tapatuu manuaalisesti per pullo

Muuta jännää

Tap Roomista saa ostettua Põhjalan oluista tehtyä jäätelöä. Vastaavaa konseptia ei ole aiemmin tullut muualla vastaan. Testasimme paria erilaista, josta parhaimmaksi osoittautui ehdottomasti Pime Ööstä tehty jäätelö. Jätskiä saa myös ostaa mukaan alakerran myymälästä.

Pime Öö jäätelö, nam!

Myymälässä kannattaa piipahtaa olutostoksilla. Mitä hintoja katseli, niin ne olivat varsin edullisia verrattuna esimerkiksi Uba ja Humal olutkaupan hintoihin.

Ostokset vasemmalta: Pilky, Öö Xo, Vahtra, Leevike, Hämarik, Bag and Bones

Kaikkinensa voin lämpimäsi suositella visiittiä Põhjalan panimolle. Tänne ehtii hyvin myös päivän risteilyllä. Käy panimokierroksella tai maista ainakin Pime Öö jäätelöä ravintolassa. Ota mukaan laukku tai reppu ostoksille ?

Terhi approves! Cheers!

https://pohjalabeer.com/

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.