Seinäjoella olutta ja giniä

Kävin kevään kynnyksellä ensimmäistä kertaa Seinäjoella. Päivän reissun päämääränä oli vierailu Kyrö distilleryllä, mutta samalla kävimme lounastamassa Mallaskosken paimoravintolassa. Tuli siinä yksi paikallinen Mallas Kabacka olutkuppilakin testattua ennen junamatkaa kotiin.

Seinäjoen ravintolat x 2

Heti junasta noustuamme suuntasimme burgerbuffet lounaalle Mallaskosken panimoravintolaan. Junamatka Helsingistä Seinäjoelle ei muuten kestä kuin 2h 40min, joten päiväreissu on hyvinkin toteutettavissa.

Mallaskosken panimoravintoa sijaistee todella kauniilla paikalla kosken tuntumassa. Harmillisesti meille sattui sateinen päivä, joten emme päässeet nauttimaan ravintolan viihtyisän oloisesta terassista. Terassilla järjestetään kuulemma muun muassa kesäteatteriesityksiä. Matkaa ravintolaan keskustasta ei ollut montaa kilometriä, mutta sään puitteissa autokyyti oli mieluisa vaihtoehto.

Mallaskosken panimolla on tietenkin hanoissa pelkästään heidän omia tuotteitaan. Panimokierros olisi ollut mahdollista, mutta tällä kertaa burgerbuffa riitti. Pyytäessämme saimme todella kiinnostavan esitelmän panimon ja ravintolan historiasta, pohjanmaan murteella tietenkin (anteeksi, mutta sen kuuleminen vaan saa suupielet väkisin hymyyn 🙂 )

Mallaskosken panimoravintola

http://www.mallaskoskenpanimoravintola.fi/

Ennen Kyrölle sovittua kierrosta meillä oli hetki aikaa tutustua keskustan tarjontaan. Paikalliset opastivat meidät suoraan olutravintola Mallas Kabackkaan. Viihtyisä ja olutvalikoimaltaan ok paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä.

Mallas Kabackassa oli viihtyisä tunnelma

http://kabacka.fi/

Kyrön distillerylle meillä oli varattu erillinen kuljetus. Matkaa Kyrölle on jonkin verran ja mikäli maistelut kiinnostaa, kannattaa oma auto jättää kotiin. Kyrön sivuilla kehotetaan tilamaan n. 30min kuljetus paikalliselta bussiyhtiöltä.

Kyrön distilleryssä kierros, tasting ja gin workshop

Olimme varanneet kattavan kierroksen Kyröllä, joka koostui tislaamokierroksesta, tastingistä ja gini workshopista.

Aloitimme varsin kattavalla ja kiinnostavalla tislaamokierroksella. 10€/henkilö ei todellakaan ollut paha summa yli tunnin kestäneestä kierroksesta. Kuulimme paljon myös alueen historiasta.

Kierroksella muun muassa tuoksuteltiin tislen eri päitä
Kiinnosttavia juttuja oli paljon! Kiitos kuvasta Reiska!

Kuten panimokierroksillakin, vaikka on paljon kiinnostavia tarinoita ja tuotteen valmistukseen liittyviä juttuja, alkaa suuta kuivamaan jossain kohtaa. Päätimme tislaamokierroksen tastingiin, jossa maistelimme neljää erilaista ruispohjaista tuotteita. Vahvoja maistellessa pitää muistaa olla tunkematta nenäänsä lasiin saakka tuoksutteluvaiheessa, jotta alkoholi ei polta nenän limakalvoja heti alkuunsa. Ihan kokonaan ei tastinglasit itsellä tyhjentyneet, mutta onneksi kavereita oli mukana avustamassa 🙂 Tastingin hinnaksi tuli 20€/henkilö.

Tastingissä

Jotta saimme varmasti koko elämyksen Kyrön distillerystä päätettiin visiitti vielä gini workshoppiin.

Workshopin ideana oli maustaa oma gini, jossa pohjana toimi tietenkin Napue. Edessä oli kaksi lasia Napueta, sekä kattava joukko eri makuaineita. Näitä sai tipoittain lisäillä ”harjoittelulasiin”. Tipoista pidettiin kirjaa lomakkeella, jotta kun hyvä maku lopulta löytyi, pystyi tämän toistamaan sen varsinaiseen ginilasiin. Maustettu gini vietiin baaritiskille, jossa siitä tehtiin gin&tonic sopivin koristein.

Blending workshopin hinnaksi tuli niin ikään 20€/osallistuja.

Blending workshop

Kyröltä kannattaa ostaa heidän omaa ”kuoharia” Gin & Juicea, joka on tehty koskuesta ja omenamehusta. Tätä ei siis saa ostettua mistään muualta kuin Kyröltä paikan päältä, mistä ei kuulemma olla tinkimässä. Ostin näitä 0,75l pulloja onneksi kaksi kappaletta, sillä toinen tuli pokasauteltua aika pian Suomen voitettua jääkiekon MM kultaa. Ostin myös paketin Goodion ginisuklaata. Hieman hölmöltä tuntui, sillä ko. suklaatehdas sijaistee Helsingissä kivenheiton päässä omasta kodista. Noh, supporttia distillerylle 🙂

Nippelifakta: Napueta ei saa viedä Jenkkeihin, sillä se sisältää mesiangervoa, joka on USAssa luokiteltu lääkeaineeksi.

Omalla maulla maustettu gin&tonic

https://kyrodistillery.com/fi/in-rye-we-trust/

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.