Maapallon toisella puolella – Osa 1: Johannesburg

Ystävämme muuttivat Johannesburgiin noin vuosi sitten. Mikä mainio syy lähteä toiselle puolelle maapalloa sateisen ja harmaan Suomen talven keskellä helmikuun lopussa! Tuolla puolen maapalloa oli jo loppukesä ja sinänsä mainio aika matkustaa pahimman turistikauden päätyttyä.

Tässä postauksessa ehkä tavallista poiketen ei ”oluta” niin paljon, joskin pyrin löytämään joitain vinkkejä olutmatkaajille.

Kirjoitan reissun kolmessa osassa. Ensimmäisenä käyn läpi Johannesburgia, toisessa osassa Kapkaupunkia ja kolmannessa vähän yleisemmin vinkkejä Etelä-Afrikkaan matkaaville.

Johannesburgissa

Lensimme Johannesburgiin Qatar Airwaysillä (vaihto Dohassa). Ajoitimme matkamme siten, että olimme perjantaina perillä ja vietimme viikonlopun kaupungissa. Arkisin kaupungissa ei kuulemma ole juurikaan mitään tekemistä.

Nelson Mandelaa esittävä maalaus koristi katukuvaa Johannesburgissa.

Neighbourgoods Market

Lauantaina aamupäivästä suuntasimme Neighbourgoods Marketille. Marketilla oli jo kova kuhina päällä, kun saavuimme vähän ennen puoltapäivää. Tänne kannattaa tulla syömään ja juomaan pari huurteista. Yläkerrassa löytyy myös muutamia myyntikojuja tuliaisostoksia varten.

Neighbourgoods Market
Torilta löytyi paljon herkullista syötävää. Tämä lähti tilaukseen!

Löytyi täältä jopa paikallisia käsityöoluita. Myyjä oli panimomestarin kaveri ja ei osannut kertoa oluista juuri mitään. Maun puolesta ei mitään turhan rohkeaa, mutta oikein juotavia olivat.

Puoli litraa olutta maksoi vähän reilu 2€.

Rosebank Sunday Market

Nimensä mukaan sunnuntaisin järjestettävä Rosebank Sunday Market on käymisen arvoinen paikka. Ostoskeskuksen parkkihalliin pystytetyt kojut tarjoavat mainion paikan tuliais- ja matkamuisto-ostoksille. Osa kojuista oli kirpputorikojuja, joista saattoi tehdä todella edullisiakin löytöjä. Tinkimistä ei harrasteta.

Ostoksien lisäksi hallista löytyy useita ruokakojuja, eli syöminen kannattaa hoitaa samalla.  

Kojuja oli valtavasti, joten aikaa kannattaa varata pari tuntia.
Kirpparilöytöjä! Tämä upea safari/kalastaja hattu löytyi 3€:lla.

Craft Beer Library

Suhteellisen lähellä kavereidemme asuntoa löytyi isohko olutravintola Craft Beer Library. Ravintolassa oli parisen kymmentä hanaa ja listan mukaan kattava pullovalikoima. Joskin tuntui, että läheskään kaikkia listan tuotteista ei ”juuri nyt” ollut saatavilla.

Jotenkin tässä kohtaa ei enää osannut ihmetellä sitä, että ravintolan henkilökunta ei tiennyt tuotteista juuri mitään. Baarin takana hääräävä jätkä sentään vähän yritti olla asiantuntija ja maistatti hanatuotteita mielellään. Noin yleisesti täällä, kuten muissakin ravintoloissa, tarjoilijat olivat vain töissä paikassa X, eli heiltä oli ihan turha kysyä mitään ihmeellisempää.

Craft Beer Libraryssä

Pilanesberg National Park – Shepherd’s Tree Game Lodge

Johannesburgista kannattaa ehdottomasti tehdä safarimatka. Suosittelen vähintään yhden yön yli kestävää retkeä. Luonnonsuojelualue Pilanesberg on 2-3 tunnin ajomatkan päässä. Varasimme yhden yön Shepherd’s Tree Game Lodge resortista. Varaukseen kuului yöpymisen lisäksi ruuat (aamubrunssi, kolmen ruokalajin lounas ja illallinen), sekä aamun ja iltapäivän safariajelut.

Aika mukavat oltavat oli majoituksessa!

Shepherd’s Tree Game Lodge oli todella tasokas ja siisti. Safarioppaamme oli mukava ja kertoi paljon alueen eläimistä. Todella suureksi yllätykseksi eläimiä näki todella läheltä aivan tien varressa. Hätkähdyttävimmät kokemukset olivat urosleijona parin metrin päästä ihasteltuna sekä omituinen naarasnorsujen fight club joessa.

Puiston pääsee ajelemaan myös omalla autolla. Kaverimme toimi kuskina ja osasi viedä meidät vielä reissun päätteeksi upeille maisemapaikoille.

Tässä kännykän syövereistä kuvia Safarilta. Kuvat ei varmasti tee oikeutta sille, kuinka upea tämä reissu olikaan! Suosittelen!

Kirahveja näkyi paljon tien varressa. Upeita eläimiä!
Uros leijonan näkeminen läheltä oli reissun kohokohta! Tämä kuningas oli selkeäsi saanut hetki sitten syödäkseen 🙂
Naarasnorsut taistelemassa keskenään. Torahampaat kolisivat ja vesi loiskui!
Seepralauma syömässä
Urossarvikuono. Urokset tunnisti, aina eläimestä lähes riippumatta siitä, että ne kulkivat yksinään.
Upea Pilanesberg!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.