Olut-tastingin pitäminen etänä

Työpaikkani nerokkaat ”työhyvikset” päättivät järjestää yksiköllemme kaiken pimeyden ja harmauden keskellä festarit! Ihan huikea idea tuoda yhteisöllisyyttä kaiken etäilyn ja erakoitumisen keskelle. Tilaisuus järjestettiin vastuullisesti etäyhteyksin.

Ideana oli pystyttää useampi festarilava, jossa kussakin oli tarjolla erillaista ohjelmaa. Festarit alkoivat ja päättyivät MainStagelle. Oli MusaCorner, SOME-teltta, BullShit-, Only for IT-Geeks- ja Mission Impossible -lavat. Itse toimin Juomahuoneessa olut- ja ruokatastingin vetäjänä. Esiintyjänä en valitettavasti päässyt katsomaan kaikkia muiden vetämiä keikkoja.

Ohjeistukset osallistumiseen

Potentiaalisia osallistujia oli n. 80 eri puolelta Suomea. En tiennyt olivatko osallistujat oluiden osalta aivan alkajia vai koviakin olutviisastelijoita.

Päätin antaa osallistujille mahdollisimman vapaat kädet maisteltavien oluiden suhteen. Ohjeistus kuului: Osta lähikaupastasi IPA, vehnäolut, ja stout/porter sekä makupareiksi lempijuustosi, Oma-karkkeja ja salmiakkia.

Tasting 45 minuutissa

Juomalavan ohjelman mukaan minulla oli 45 minuuttia aikaa vetää testing Microsoftin Teamsillä. Olin virittänyt kotiin läppärin telkkariin ja sen eteen kännykän kameraksi kuvaamaan itseäni.

Tastingin alussa pyysin chatin kautta ihmisiä vastaamaan numerolla:
”Oletko aiemmin osallistunut tastingeihin?”

  1. En niin minkäänlaiseen
  2. Vain viini-tastingiin
  3. Vain olut-tastingiin
  4. Kummatkin hommat hanskassa

Näin saatiin pienellä ja helpolla tavalla kosketus etäilijöihin heti alkuun.

Valmiina Juomahuoneeseen!

Maisteluparit

Makupareissa lähdettiin liikkeelle näistä yhdistelmistä:

Vehnäolut ja juusto
IPA ja Omar-karkit
Stout/porter ja salmiakki

Bonuksena olin pyytänyt osallistujia ostamaan myös jonkun sour-oluen ja Domino/Oreo keksejä. Keksit olivat lähinnä läppä, koska ”Dominot vai Oreot” -aiheesta oli käyty kiivasta väittelyä edeltävinä viikkoina. Keksit eivät menneet sitten minkään oluen kanssa yksiin. Ehkä jonkun imperial-oluen olisi vaatinut.

Juuston osalta löytyi paljon variantteja ja niiden mätsääminen oluiden kanssa meni sen mukaan, mitä kullakin sattui olemaan. Itselläni maistelussa käytetty kypsytetty cheddar toimi mainiosti vehnäoluen kanssa.

Makupareja

Mistä juteltiin

Hauskaa keskustelua tulikin lopulta siitä, millaisia oluita osallistujat olivat valinneet lähikaupastaan. Oluista, makumieltymyksistä, laseista, ruokaparituksista jne. olisi jutellut huomattavasti annettua aikaa pidempään.

Kivaa kontrastia toi keskusteluille myös se, että ennen oluita olimme Juomalavalla kuulleet kattavan esityksen viineistä (käytiin läpi mm. mitä tarkoittaa tupladekantointi). Vertailtiin näiden kahden eroja ruokajuomina ja muutenkin nautiskeluaineina. Mielenkiintoista oli huomata, kuinka itse koen oluiden maistelut ja siihen liittyvät ”hifistelyt” huomattavasti viinin maistelua rennompana asiana. Pitäydyn jatkossakin siis oluissa!

Lopulta linjoilla taisi olla reilu 20 kuulijaa. Ehkä tein osallistujiin jonkinlaisen vaikutuksen knoppitiedoillani ja höpinöilläni, sillä vastaavaa olut-tastingia pyydettiin tulevaisuudessakin 🙂

Suhteellisen huvittavia ruutukaappauksia kollegaltani 🙂 Kiitos Sesse <3

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.