Mihin eurooppalaiseen craft beer -tapahtumaan 2020?

Olemme pian vuoden 2020 puolella. Näin vuoden lopussa avautuu, tuttuun tyyliin, ensi vuoden Tallinn Craft Beer Weekendin lipunmyynti. Päivä ja kellonaika tulee olla kalenterissa ylhäällä, mikäli mielii haalia liput taskuun. Niin – lipunmyynti muuten aukeaa (huomenna!) 25.11. klo 11! Päätin kuitenkin, että Tallinnan reissu toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna saa nyt jäädä väliin (eiköhän se kolmen vuoden jälkeen ala olla nähty). Mutta mihin sitten 2020? Lähdin selvittämään ”lähimaaston” eurooppalaisista tapahtumista haastajaa TCBW:lle 2020.

Vertailu

Klikkaa taulukko suuremmaksi ylälaidan kuvasta.

Kokosin tapahtumia aikajärjestyksessä taulukkoon, johon pyrin nostamaan ajankohdan lisäksi kiinnostavat faktat esim. hinnoittelusta. Tästä ei ihan saanut suoraan vertailukelpoista, sillä esim. Mikkellerin ja Lontoon tapahtumissa hinta muodostui useasta vaihtoehdosta päivän ja ajankohdan mukaan. Suosittelen siis tutustumaan näiden osalta hinnoitteluun tarkemmin heidän omissa kanavissaan.

Taulukkoon valikoitui tapahtumia kaverien vinkkien perusteella ja muuten eteen nousseilta saiteilta. Vertailuun nostin myös yhden brittien craft beer -tapahtumista Lontoosta, sillä itseäni kiinnostaisi lähteä katsomaan meininkiä siellä suunnalla muutenkin. Tämä taulukkoni on toki vain pieni otos olutfesteiltä Euroopasta 2020. Joku vertailu kuitenkin.

Latviassa tapahtuu, Tanska maksaa

Kolme tapahtumaa sijoittuu Riikaan. Ehkä siksi, että Latvian craft beer -meiningit voisivat hyvinkin olla TCBW:lle haastajia. Riikaan pääsee suorilla lennoilla tunnissa ja hintatason huokeus houkuttelee mm. Tanskaan verrattuna. Riga Pours -tapahtuma tuo kuulemma mieleen TCBW:n alkuajat. Ok hinnat, ei paljon jonoja, leppoisa meininki, hyvää olutta.

Latvia Beer Festivat järjestetään puistossa, joka tapahtumapaikkana kuulostaa viihtyisältä. Ehkä toukokuun loppupuoli on jo kevään puitteissa tarpeeksi pitkällä tällaiselle ulkoilmatapahtumalle.

Riikan tapatumat kartalle sijoitettuna

Mikkellerin MBCC:hen osallistuminen on käynyt aiempina vuosina mielessä. Hinnoittelutaso on toki Tanskassa noin muutenkin korkeampi ja tämä näkyy lippujen hinnoissa. Tunnustan, että en jaksanut rekisteröityä tapahtumaan ja en siis päässyt näkemään 2020 hintoja. Taulukossa on 2019 hinnat, mutta tuskin ne kovinkaan paljoa viimevuotisesta eroaa. Liput ovat tulleet myyntiin marraskuun alussa ja myydään järjestäjän mukaan aina loppuun. Nyt siis kiireen vilkkaan lippuluukulle, jos näihin kekkereihin haluaa varmasti osalliseksi!

Tanskan Ølfestival on kuulemma myös käymisen arvoinen. Hintatasosta en ihan löytänyt kunnon faktaa. 40€:lla pääsee sisään ja saa taskuunsa 10 polettia (veikkaan bissen olevan 1-2 polettia/maistelu).

Vastaan tuli myös mielenkiintoinen Brewski panimon järjestämä Brewskival Helsingborgissa Ruotsissa. Eipä olisi hullumpi idea lähteä etelä-Ruotisia ihmettelemään tämän varjolla elokuun lopussa.

Minne siis itse 2020?

Tämän perusteella voisi Latvia olla kohteena 2020. Lontooseen olisi mukava tehdä kesän reissu ja yhdistää lomailuun joku craft beer -tapahtuma. Tosin eipä tuo Tanskakaan kaukana ole ja Köpis on tietysti aina aivan ihana paikka vierailla!

Katsotaan, jospa saisi tuttuja houkuteltua lähtemään matkaan ainakin Riikaan (ottakaa yhteyttä, mikäli seura kelpaa!) ?

Linkit tapatumiin:

Riga Craft Beer Weekend 2020: http://rcbw.lv/en/#top
Riga Pours beer festival 2020: https://www.facebook.com/rigapours/
Tallinn Craft Beer Weekend (TCBW) 2020: https://www.facebook.com/events/787326771713624/
Mikkeller Beer Celebration Copenhagen (MBCC) 2020: https://www.facebook.com/events/mikkeller-beer-celebration-copenhagen/mbcc-2020/953178418349952/
Latvia Beer Festival 2020: https://www.latviabeerfest.lv/en/
Ølrestival 2020: https://www.ale.dk/aktiviteter/oelfestival/
London Craft beer festival 2020: https://londoncraftbeerfestival.co.uk/
Brewskival 2020: https://magnetevent.se/Event/brewskival-2020-31990/

You may also like...

2 Responses

  1. Eero sanoo:

    Yksi listalta puuttuva mainitsemisen arvoinen tapahtuma on Budapestin olutviikko (https://bpbw.hu/about/). Viime vuonna tapahtumaan osallistuneena voin todeta, että hyvinkin vastaava tapahtuma kuin tcbw, mutta liput vähän helpommin saatavilla ja miellyttävää vaihtelua.

  2. admin sanoo:

    Kiitos kommentista! Tämä ei tullut etsinnöissä vastaan, mutta näyttää varsin pätevältä tapahtumalta. Budapestissa on pariin kertaan tullutkin jo käytyä. Vielä en ole päättänt mihin tapahtumaan tähtään ja tämä menee varmasti vaihtoehtolistalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.