Maapallon toisella puolella – Osa 2: Kapkaupunki

Kapkaupungissa parasta olivat kaunis luonto ja upeat maisemat! Kolmen päivän minimatka käytettiin mahdollisimman tehokkasti ja parhaat palat napsien. Ensi kerralla sitten haisukellukseen!

Lento Johannesburgista Kapkaupunkiin kestää n. 2h. Kapkaupungin lentokentältä kannattaa ottaa Uber alle. Uberilla on kentällä oma pickup paikka, josta kaikki tilatut kyydit hoidetaan näppärästi.

Table Mountain

Table Mountainille kannattaa lähteä heti, kun sää näyttää sen sallivan. Näkymät ovat niin huikeat, että sumuisena päivänä ei kannata mennä ylös.

Lähdimme heti ensimmäisenä päivänä aamusta haikkaamaan ylös vuorelle Skeleton Gorge -reittiä pitkin. Reitti lähtee Kirstenbosch National Botanical Gardensista. Puistoon/vuorelle on pieni sisäänpääsy maksu (4€). Puutarha itsessään on todella kaunis, joten jo pelkästään oma eväsretki tänne ei olisi huono ajatus.  

Kirstenbosch National Botanical Garden

Skeleton Gorge -reitti on haastava, joten huonompi kuntoiselle ei tämä ole ehkä paras vaihtoehto vuorelle pääsyyn. Reitti kulkee osittain joenuomaa ylös ja kiivetessä (välillä ihan kunnon kiipeilyä mm. kivien keskellä) pulssi nousee ja hiki virtaa. Matkaa taitoimme yhteensä 4h, 10,7km ja 15 900 askelta. Mukaan kannattaa ottaa paljon vettä, aurinkorasvaa (!!) ja jotain matkaevästä. Reitti kulkee metsässä, jossa on aamupäivästä varjoisempaa ja viileämpää.

Skeleton Gorge tarjosi sopivasti haastetta

Ylhäällä Table Mountainin luonnonpuistossa avautuu aivan uskomattomat maisemat! Nyt kannattaa muistaa lisätä sitä aurinkorasvaa ja huolellisesti (paloin itse aika pahasti ranteista ja olkapäästä).

Vuorelta ei enää jaksettu kävellä alas, vaan laskeuduimme kaupunkiin pyörivällä kaapelihissillä, josta avautui mielettömät maisemat alas kaupunkiin!

Ylhäältä vuorelta oli huikeat näkymät!
Pyörivässä maisemahississä voi ihastella kaupunkia.

Beerhouse

Kapkaupungista löysimme Beerhouse-olutravintolan, jossa on tarjolla kiitettävä määrä erilaisia oluita. Tilasimme 12 oluen ”Beer O’Clock” -maistelulautasen 10€ hintaan. Ravintolasta saa myös hyvää pizzaa.

Beerhousen bongaa katukuvasta helposti.
Beer O’Clock tasting -lautanen

Franschhoek Wine Tram

Etelä-Afrikassa kun ollaan, niin onhan se viinitiloilla käytävä. Varasimme oluthuuruissa liput Franschhoek -laakson alueen viiniratikkaan, jonne lähdettiin bussikuljetuksella seuraavana aamuna klo 9.

Viiniratikan ideana oli tutustua useampaan viinitilaan alueella. Osa matkasta taitettiin bussilla ja osa 2.kerroksisella ratikalla. Matkan varrella oli yhteensä kahdeksan viinitilaa ja kuljetuksia tilojen välillä meni 30min välein, eli ns. hop-on hop-off periaatteella. Pysähdyimme neljällä tilalla, joissa oli tarjolla viininmaistelua, sekä osassa viinin kanssa paritettavaa syötävää tai muuta pientä purtavaa.

Viiniratikkareissu matkoineen maksoi R260, joka on vajaa 15€. 4-5 viinin maistelu kullakin tilalla oli n. 2€-5€ välillä.

Pientä välipalaa viinin seuraksi.
Viininmaistelua ihanissa puutarhoissa.

GOLD Restaurant

Illallista googlatessa löysimme läheltä AirBnB-majoitustamme afrikkalaista ruokaa tarjoavan GOLD-ravintolan. Ravintola oli todella suuri ja tarjosi ehkä enemmän, mihin olimme osanneet varautua, sillä jouduimme ottamaan 15 (!) ruokalajin illallisen. Illallisen aikana ravintolassa esitettiin afrikkalaista musiikkia ja tanssiesityksiä. Asiakkaille tehtiin kasvomaalauksia ja heitä otettiin mukaan tanssimaan. Valitettavasti olimme touhukkaan päivän jälkeen niin väsyneitä, että emme jaksaneet innostua esityksistä, saati juurikaan ruuasta 😀

Afrikkalaista musiikkia ja tanssia. Tällä naisella oli todella upeat lasit! Supsutteli kanelia tms. asiakkaiden päälle.

Hyväntoivonniemi

Kapkaupungissa tulee tietenkin käydä myös Cape Pointilla ja Hyväntoivonniemellä. Viimeisen Kapkaupunki-päivän kunniaksi vuokrasimme auton ja ajoimme niemelle. Kävimme katsomassa matkalla Simon’s Townissa pingviinejä, joita yllätykseksemme näimme hyvin läheltä (3 m oli ohjeistettu pitämään välimatkaa).

Itse Hyväntoivonniemellä oli paljon paviaaneja ja turisteja varoitetaan syömästä eväitä puistossa. Itse laskin pari vesipulloa hetkeksi maahan ja jo ne olivat lähdössä muutamassa sekunnissa paviaanin matkaan!

Hyväntoivonniemen kauniita maisemia! Cape Pointin päästä voi ihastella oikealla Atlanttia ja vasemmalla Intian valtamerta.
Pingviinit tepastelivat 30 asteen lämmössä Boulderin rantahietikolla.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.