OlutExpo Finland 2017 27.-29.10.

  • 20171028_122234324_iOS
  • 20171028_124759952_iOS
  • 20171028_130317812_iOS
  • 20171028_132044275_iOS
  • 20171028_132118253_iOS
  • 20171028_143240976_iOS
  • 20171028_143240976_iOS

OlutExpoon meno lauantaina. Saavuimme paikalle kolmen maissa. Vielä tällöin ei ollut kovaa ryysistä. 

Oluiden maksut hoidettiin erillisellä kortilla, johon sai ladattua halutun summan rahaa. Kortti roikkui oranssissa kaulanauhassa, joka olikin olutfestarikansan yhtenäinen asuste. Kortille  käyttämättä jääneen rahan sai palauttaessa käteisenä takasin. Vaihtoehtoisesti summan sai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, kiva idea!

Tällä kertaa pistettiin heti alkuun ”all in”. Pitihän sitä maistaa CoolHeadin Ice Ice Neipaa, mainostuksen urhi. Mikä tästä teki erikoista niin facebookin eventin mukaan tämä on ”Strongest beer in Finland”, alkoholia vaatimattomat 20%. Pienoinen huoli tuotteen loppumisesta ajoi ensimmäisenä tämän ääreen. Yllättävän oluelle maistui. Näin vahvat liemet tuppaa olemaan aika juomakelvottomia ja oluen mausta aika kaukana. Ehkä ei nyt kuitenkaan sellainen tuote, jota 2dl enempää olisi voinut juoda. Kerta ja määrä riitti – kiitos.

 

Maistellut oluet

ICE ICE NEIPA – CoolHead Brew, Eisbock
Hattara  – Hiisi, Passion-Session IPA 
Deep-fried Mars Bar – Maku Brewing (Kollaboraatio Alechemy Brewingin kanssa), Porter
Straitght Line Rye – Twoskis Brewskis, American Pale Ale
Zombie Olaf, Hounted Ale – Mustan Virran Panimo,  Brown Ale
Belgium Fuel IPA – Fat Lizard Brewing Co., Belgian IPA
Inky Pinky – 8-Bit Brewing, Porter
Kiwi’s Playhouse – Brooklyn Brewery, Sour Ale
Brooklyn Local 2 – Brooklyn Brewery, Belgian Strong Dark Ale

Aika paljonhan sitä tuli taas maisteltua. Luonnollisesti annoskoot kaikissa pieninä.
Annetut arvosanat Untappdin puolella.

 

Mitä jäi mieleen 

Ice Ice Neipa oli jo kokemus sinänsä. Deep-fried Mars Bar Maku Brewingilta oli ok, tosin maku ei ehkä niin voimakkaan Marspatukan makuinen kun olisi voinut olla.  Sopi erinomaisesti tarjolla olleisiin ruissipseihin. Hapan maku leikkasi hyvin portterin rasvaisuutta.

Parhaimmat tuotteet tulivat tällä kertaa Broolyn Breweryn panimolta – jenkkipanimo tylsää, tiedän. Molemmat maistellut tuotteet olivat kuitenkin varsin erinomaisia! Kiwi’s Playhouse pitää juoda uudelleen, jos tulee jossain vastaan. Local 2 oli hyvä, tosin petollisen vahva tuote oli tämäkin. Alkosta kuulemma kaveri oli jo ehtinyt ostamaan.

Yleisesti tuntui siltä, että panimoita oli ehkä aiempaa vähemmän paikalla. Tämä tosin taisi johtua siitä, että panimoiden messualuetta oli kutistettu. Nyt eri pisteet olivat ehkä hieman aiempaa tiiviimmin, joten mitään faktaa lukumäärästä en osaa sanoa. Yläkerrasta löytyi tuttuun tapaan ruokapaikkoja. Il birrificion burgeri oli oikein maittava. 

Ns. uutuutena oli alakerrassa oma ruokastudio, jossa esiteltiin ilmeisesti ruuan laittoa ja oluen ja ruuan yhdistämistä. Anikó Lehtinen keräsi kansaa sen verran paikalle, että itse jätettiin tungeksimatta. Jälkikäteen ajateltuna olisi ollut varmasti varsin mielenkiintoinen käydä kuuntelemassa esitykset, nyt keskittyminen meni täysin oluen maisteluun.  

Ilta jatkui vielä halloween bileisiin. Huh, rankka päivä. Sunnuntaina vielä panot edessä, siitä vielä lisää.
Tapahtuman sivut: http://olutexpo.fi/fi/etusivu/

Messuväki oli pukeutunut oranssiin kaulanauhaan

CoolHeadin Ice Ice Dipa 20% ABV

Maku Brewingin Mars Bar Porter toimi hyvin ruissipsien kanssa

Mustan Virran Panimon ständillä oli hieno haarniska…

…jonka sisällä olleella kylmällä kaverilla oli suhteellisen naiselliset varpaat.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.