Olutta ja matkustelua Turun saaristossa

Kesälomareissu heinäkuussa suuntautui tänä vuonna Turkuun ja saariston rengastielle. Koko rengasreittiä ei lähdetty ajelemaan, koska odottelut lauttoihin ja muutenkin ajan viettäminen kuumassa autossa ei nyt houkutellut. Ideana oli olla yö Turussa ja toinen Nauvossa. Lopulta Nauvossa tuli vietettyä pari yötä.

Matkalla Turkuun käytiin Mathildedalin kyläpanimolla, sekä Kimito Brewingilla.

Reitti: Mathildedal –  Kemiö – Turku – Parainen – Nauvo – Seili

 

Mathildedalin kyläpanimo

https://kylapanimo.fi/

Mathildedal sijaitsee Teijon Kansallispuiston vieressä, Salon, Perniön ja Kemiön välissä.

Kyläravintola Terhon julkisivu

Terhon ravintola on todella symppis

Viihtyisä terassi

Kyläpanimo sijaitsee ravintola Terhon takana. Paikka koko mesta oli aivan ihastuttava! Voin lämpimästi suositella käymään vaikka ihan kahvilla tai limulla, jos olut / siideri ei maistu.

Kyläkaupasta lähtee ostoskoriin oluen ja siiderin lisäksi muun muassa paikallista tuoretta leipää.

Kauppa löytyy ravontolan takaa

Ostokset:
Rölssi (yhteistyö Rekolan Panimon kanssa) –  Kölsch-tyylinen ale
Vimma – American Barley Wine
Kantaja – Nz Porter
Teijo – India Pale Ale
Finski – kuiva omenasiideri

Kaupasta löytyy kattava valikoima

Kimito Brewing

https://www.facebook.com/Kimito-Brewing-1459616331030417/

Karttaa katsoessa sattui Kemiö silmiin (ruots. Kimito). Googlattiin olisikohan satumalta Kimito Brewingilla jotain panimokauppaa Kemiössä. Facebook-sivun kautta heitin kyssäriä Messengerissä. Nopeasti tuli vastaus, että sekä panimovieraillu että olutkauppa kuulemma löytyvät. Meidät toivotettiin tervetulleeksi, hienoa!

Mathildedalilla venähti hieman tavoiteaikataulua pidempään. Löydettiin Kimito Brewery ja kaupan ovesta bongattiin puhelinnumero, johon soittamalla takaa huudeltiinkin panimolle. Kimitolla oli panot parhaillaan menossa (tuoksu pihalla paljasti tämän kyllä) ja meidät otettiin panimoon ihmettelemään laitteita ja haastelemaan kaikennäköisistä oluthommista.

Olutpuotin karuhko ulkopuoli

Pidempäänkin olisi ollut mukava jorista, mutta koska keitot alkoivat olla jo loppusuoralla, lähdettiin pikaisesti käymään olutpuodissa. Yllättävän paljon kaupasta liikkuu tavaraa, jos ”hiljaisena päivänä” oli myyty 80 pulloa. Suurin osa asiakkaista ovat saariston asukkaat ja mökkiläiset, jotka haluavat hakea tuoretta paikallista olutta mm. kesän juhliin. Mikäs siinä, noinhan sen pitääkin toimia.

Vähän yllättäen pääsimme katsomaan panimolle Kimito Brewingin laitteistoa

Paikkana Kimito Brewing oli ihan vaan panimo ja se kauppa, eli ei mitään ns näkemisen arvoista Mathildedalin mestoihin verrattuna. Täällä pannaan olutta.

Ostokset:
Kimito Golden Bikini SMaSH Golden Promise / Vic Secret –  American Pale Ale
Kimito American IPA  – American Pale Ale
Kimito Tropical Thunder – India Style Lager
Kimito American Wheat – Specialty Grain

Kuvaa puodin sisäpuolelta

 

Oluet saaristossa

Turun huuruisesta baarikierroksesta ei nyt ole mainittavaa. Todella hyviä olutbaareja Turussa, ei siinä mitään!

Saaristossa käytiin Paraisilla, Nauvossa ja Seilin saarella. Yleisesti oluena näytti olevan lähes joka baarissa Kimiton oluita. Toisaalta Mathildedalin tuotteita en mielestäni bongannut mistään. Kimito Brewingin tuotteita taas ehkä harvemmin näkyy täällä pääkaupunkiseudulla toisin kuin Mathildedalin kyläpanimon pulloja.

Myös Rousal Brygghus panimon oluet olivat saaristossa edustettuna.

Bonuksena mainittava Vakka-Suomen panimon kanssa tuotettu oma Nauvon kölsch Nagu öl, joka maistui kyllä mainiolle illalla kauniita peltomaisemia ihastellessa sirkkojen sirittäessä.

Nagu öl maistui kuumalla säällä

Nagu öl Stallbackenin terassilla maistui upeissa peltomaisemissa

Pari matkailuvinkkiä

Saaristoreissua voi helposti suositella. Rengastiellä näkyi paljon pyöräilijöitä uuvuttavasta 30 °C lämmöstä huolimatta. Enimmäkseen metsä- ja peltomaisemaa edessä, eli ei kannata olettaa ajelevansa meren rannalla. Autolla matka taittui ihan kivasti 🙂
http://www.saaristonrengastie.fi/content/reitti

Nauvossa yövyttiin hieman keskustan sivussa olevassa vanhaan navettaan tehdyssä Stallbackenin hotellissa. Leppoisa paikka, jossa olisi ollut kiva käydä melomassa, luontopolkuja tallaamassa jne. – ellei olisi ollut niin pirun kuuma. Yö 150€.
http://www.hotelstallbacken.fi

Toinen yö vietettiin Nauvon keskustassa Majatalo Martassa. Marttojen aikoinaan omistama hotelli oli hauska maalaisromanttinen mesta. Vaikka huoneissa ei ollut omaa vessaa tai suihkua, ei se haitannut lainkaan (nämä löytyivät vastapäätä huonetta). Vaikka Martassa ei yöpyisikään kannattaa ihan ehdottomasti käydä talon pihalta löytyvässä parvisaunassa. Yleinen saunavuoro on klo 17.00-19.00, miehille ja naisille on omat puolet. Sauna on heittämällä yksi kivoimmista ja erikoisimmista saunoista jossa olen käynyt. Majoittujille ilmainen, mutta tästä maksaa sen 10€ ihan mieluusti.  Yöstä maksettiin 120€.
http://www.majatalomartta.fi/

Seilin saari on historiansa vuoksi myös käymisen arvoinen paikka. Mikäli opastetuille kierroksille ei ennätä, toimii wikipedia oikein mainiosti oppaana. Lauttamatkasta joutui pulittamaan 7€/suunta (Nauvo-Seili-Nauvo).
https://www.visitseili.fi/fi/

Mikäli taide kiinnostaa, löytyy Paraisilta Salvador Dalín taidegalleria. Ainoina asiakkaina saimme todella kattavan opastuksen gallerian töihin ja muutenkin Dalín elämään liittyen. Sisäänpääsymaksu 10€.
http://artbank.fi/

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.