Olutta terästehtaalla- Sori Brewing Tallinna

Kävin syyskuussa Tallinnan reissulla Sori Brewingin kierroksella. Panimokierros maksoi 10€ / henkilö ja siihen päälle olut-tasting + 5€ / henkilö. Varsin edullista verrattuna Suomen hintoihin.

Panimo sijaitsee hieman sivussa Tallinnan keskustasta (osoite: Suur-Sõjamäe 14), joten paikalle kannattaa suunnata bussilla, junalla tai suoraan panimon ovelle taksilla. Valitsimme taksin. Tietenkin nappasimme kiireessä ensimmäisen ja kalleimman vaihtoehdon. Tallinnassa enemmän käyneet kaverit osasivat valita 5€ halvemman yhtiön.

Panimon muistiinpanoja

Mitä rahalla saa?

Panimovierailu pidettiin suomeksi. Itse panimo sijaitsee mielenkiintoisessa kiinteistössä ”vanhan” terästehtaan tiloissa. ”Vanhan” siksi, että itse terästehdas ei koskaan ehtinyt toimintaan saakka. Industrial-henkinen kiinteistö sekä panimon sijainti kolmannessa kerroksessa ovat oikeasti paikan päällä ihmettelyn arvoisia. Myös alueen historia vanhana Neuvostoliiton tukikohtana loi paikkaan ja panimon tarinaan omanlaisensa fiiliksen.

Kierroksella yksi panimon perustajista, Heikki Uotila, kertoi varsin kattavasti panimon tarinan aivan alkuajoista tähän päivään saakka. Hän kertoi mm. miksi ylipäätänsä suomalainen panimo päätyi Tallinnaan ja miten käytännön toimet lähtivät käyntiin.

Terästehtaan omat porakaivot mahdollistavat hyvän veden panimon käyttöön. Tallinnan vesijohtovesihän ei noin muuten ole hyvää oluen tekoon, eikä kyllä juotavaksikaan. Terästehdas tuntui muutenkin toimivan aika passelisti panimtoimintaan. Panimolaitteet ovat kolmannessa kerroksessa ja alakerrasta käsin hoidetaan lastaus ja logistiikka.

Kierroksen jälkeen pidettiin olut-tasting. Maistellut oluet olivat: Sori Tropical Punch (berliner weisse), Have You Seen My Lost Crow (saison) ja Winter Gorilla Baltic porter.

Laitteistoja ja tunnelmaa panimokierrokselta

Risut ja ruusut

Suhteellisen huokean hinnan ja erikoisen sijainnin takia panimovierailulla kannattaa käydä. Mukaan kannattaa toki houkutella muutama kaveri, jotta vierailu ylipäätänsä järjestetään.

Itse Sori Brewingin ja paikan tarina ovat mielenkiintoisia, mutta kritiikkiä on pakko antaa itse kierroksesta. Kun tarinaa on paljon ja kysyttävääkin olisi, ei oikeasti jaksa tuntia seisoa paikallaan juttuja kuunnellen. Ihan tosissaan, jengillä on kuitenkin olut mielessä ja 20 minuutin seisomisen jälkeen alkoi oluthammasta kolottaa ja huolella.

Sori Brewingin kylmäkaapin sisältö oli kiinnostava ja hinnat maltilliset. Valitettavasti en ollut varautunut shoppailuun ja mukaan lähti vain pari pulloa.

Kaiken kaikkiaan vierailua panimolla voi suositella. Ota mukaan mukavat kengät. Älä mene paikalla nälkäisenä ja janoisena 😀

Tynnyrikypsennyksessä olutta vaikuttava määrä

Olutvalikoimaa myymälän puoleta

Ja vielä….

Mikäli Sori Brewingin poikien alkupätkän tarina kiinnostaa tarkemmalla tasolla, kannattaa lukaista haastattelu Jaskan kaljat -blogista vuodelta 2013. Lähtökohdat eivät ole muuttuneet, mutta tarina kylläkin kuluneen viiden vuoden aikana http://jaskankaljat.blogspot.com/2013/12/suomalaiset-pienpanimot-tutuksi-sori.html

Ai niin! Miksi ihmeessä Out of Officen etiketissä komeilee Dickbutt? Tähän emme saaneet suoraa vastausta. Kannattaa kuulemma tarkkailla muitakin Sorin etikettejä…
https://imgur.com/gallery/bcjEQ

Lisätiedot panimon sivuilta https://soribrewing.com/visit

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.